catalaans
Catalonië en de Catalaanse taal: een korte introductie.
Pas tussen 1983 en 1993 werd het Catalaans weer als voertaal ingevoerd op Catalaanse scholen. Recent is echter in een nieuwe wet bepaald dat er voortaan in het Spaans, Engels en Catalaans moet worden lesgegeven, drie talen evenredig verdeeld over de lessen.
cursus japans
8 verschillen tussen een Spanjaard en een Catalaan ESPANJE! Reis en cultuurmagazine over Spanje en de Spaanstalige wereld.
Het Catalaans en Spaans is te vergelijken met Fries en Nederlands: als niet-spreker weet je wel waar het ongeveer over gaat, maar het zelf spreken is een tweede. Overigens neemt het aantal Catalanen dat het Catalaans als hoofdtaal beschouwt licht af.
duits
Catalaans WikiWoordenboek.
taal een Romaanse taal die wordt gesproken in Catalonië Het Catalaans wordt met name in Barcelona het culturele en economische middelpunt van Spanje en het noordoosten van Spanje gesproken. een Romaanse taal die wordt gesproken in Catalonië, Valencia, Aragón, Balearen, Andorra, Frankrijk en Italië.
search engine optimization packages
Catalaans online leren snel, gratis en eenvoudig met book2 van 50" languages."
Leer Catalaans, de taal van de toekomst! Catalaans leren voor beginners met book 2 van 50" languages." Catalaans leren voor beginners is één van de 50 taalpakketten die wij aanbieden. book 2 is de effectieve manier om Catalaans te leren.
dymo etiketten
Duolingo: Leer Engels, Spaans en ander talen helemaal gratis.
Catalaanse en Spaanse woorden: handig voor in Barcelona HolaBarcelona.nl.
Tip: koop nu de Catalaans taalgids van Wat Hoe. Deze taalgids biedt je uitkomst in verschillende situaties. Met ruim 4.000 woorden en zinnen in het Catalaans kom je altijd uit je woorden. Uitspraakregels voor het Catalaans. Catalaanse fonetiek verschilt nogal van de Spaanse.
CatalaansNederlands woordenboek.
Catalaans uitspraken gids.
Neem uitspraak op voor Arties e Garòs Arties e Garòs. Neem uitspraak op voor centrau d'Arties' centrau d'Arties.' Neem uitspraak op voor Arròs e Vila Arròs e Vila. Neem uitspraak op voor Arròca de Sèrra Arròca de Sèrra. Top Catalaans gebruikers.
Catalaans: geen Spaans dialect maar een taal op zich TVcN.
Rond het einde van de 15 e eeuw kreeg het Spaans meer en meer de overhand onder de politieke macht van het Huis van Castilië en met de opkomst van Huis Bourbon werd het Catalaans uiteindelijk in 1714 helemaal verboden.
Catalaans taal Wikipedia.
Het Catalaans in het Catalaans: català is een Romaanse taal die in meerdere variëteiten en dialecten wordt gesproken in de Spaanse autonome gemeenschappen Catalonië, de Balearen en Valencia, in het land Andorra, in het Zuid-Franse Roussillon of Pyrénées-Orientales, in het oosten van Aragón Franja de Ponent, in een klein gedeelte van Murcia El Carxe en in de stad Alghero op het Italiaanse eiland Sardinië.
Over het Catalaans Talennet Catalaans.
Maar ook de politieke en sociaal-economsiche wind zit mee: Spanje verliest één voor één haar koloniën, de industriële revolutie brengt welvaart en macht naar Catalonië en de opkomende burgerij kiest voor het Catalaans. In 1931 krijgt het Catalaans zelfs officiële erkenning.
Catalanen Wikipedia.
De meeste Catalanen beheersen het Catalaans, een taal die voornamelijk in Catalonië gesproken wordt, wel in woord, maar niet in geschrift. Minder dan de helft van de Catalanen kan het Catalaans ook daadwerkelijk schrijven. Onder het bewind van dictator Francisco Franco, werden bevolkingsgroepen zoals Catalanen en Basken onderdrukt.

Contacteer ons